LÄSNÄOLO LUONTOYHTEYS MENETELMÄ

Metsään uppoutumisen ohjaajakoulutus 2023 Nuuksion kansallispuistossa

Seuraava ohjaajakoulutus – tervetuloa!

 

KESÄKUUSSA

PE-TO 09.06-15.06.23

(TO 25.5.23 virallinen viimeinen ilmoittautumispäivä)

 

Vuonna 2013 kehitetyssä metsään uppoutumisen menetelmässä yhdistyy periaatteita ja tekniikoita mindfulnessista, meditaatiosta, chi kungista (kiinalainen voimistelu) sekä kehotietoisuusharjoituksia. Metsään uppoutuminen on voimallinen läsnäolon ja luontoyhteyden syventämisen tekniikka, jolla voi purkaa stressitilaa ja “nollata” sisäisesti itsensä. Ensimmäinen koulutus oli toukokuussa 2016.

 

Juttu metsään uppoutumisesta Ylen verkkosivuilla (mukana myös video)

https://yle.fi/uutiset/3-10967946

 

Menetelmää on ohjattu viimeiset vuodet erilaisille ryhmille – yksityishenkilöille metsäretkillä ja retriiteillä ja yritysten sekä yhteisöjen virkityspäiväohjelmana Nuuksiossa. On ihmeellistä nähdä, että jo muutaman kymmenen minuutin metsään uppoutumisen harjoituksen jälkeen kiireiset bisnesihmiset pysähtyvät ja ovat hiljaa kasvoilla tyyni ilme. Vaivoin haluavat lähteä liikkeelle kalliolta kohti seuraavaa ohjelmaansa.

Ohjaajakoulutuksessa opit itse ohjaamaan menetelmää sekä kertomaan luonnossa ajan viettämisen hyödyistä. Metsään uppoutumisessa yhdistyykin hyvin eri meditatiivisten harjoitusten hyödyt sekä luonnosta saatavat hyödyt. Viikko on myös vahva matka omaan läsnäoloon ja oivalluksiin sekä luontoyhteyden syventymiseen.   

 

11+ syytä osallistua koulutukseen

 

1) Koulutus on voimallinen matka omiin läsnäolon oivalluksiin ja syvempään luontoyhteyteen.

 

2) Löydät viikon aikana vahvaa yhteyttä kehoosi ja maahan – juurrut. Jotkut kutsuvat tätä juurtumista myös maadoitukseksi. Tätä kokemusta tulet ehkä kiittämään eninten koko koulutuksessa.

 

3) Opit metsään uppoutumisen menetelmän, joilla voit jatkossa itse löytää nopeasti läsnäoloa ja luontoyhteyttä.

 

4) Opit ohjaamaan metsään uppoutumista ja mahdollistamaan muille ihmisille syvällisiä läsnäolon, rentouden ja luontoyhteyden kokemuksia. Syvät luontoyhteyden kokemukset taas saavat ihmiset arvostamaan enemmän luontoa ja tekemään myös luontoa suojelevia valintoja.

 

5) Opit menetelmän, joilla voit palvella monenlaisia ihmisiä sekä ryhmiä ja saada lisätuloja.

 

6) Menetelmää tai sen osia voit integroida osaksi esimerkiksi omaa jooga-, meditaatio- tai chi kung -harjoitusrutiinia tai opettamista.

 

7) Teet myös muita kiinnostavia harjoituksia esimerkiksi istuma- ja seisomameditaatiota, kävelymeditaatiota, chi kungia (kiinalainen voimistelu), mindfulness-harjoitteita ja rentoutumista kallioilla yms. Näillä harjoituksia tuetaan metsään uppoutumisen menetelmän oppimista, läsnäolon oivalluksia, juurtumista ja luontoyhteyden syventymistä.

 

8) Nautit luonnossa olemisesta hyvässä seurassa. Mahdollisuuksia jakaa luontoyhteyden ja läsnäolon oivalluksiaan ja kokemuksiaan muiden kanssa. Voit saada uusia luonnosta kiinnostuneita ystäviä. Pääset myös mukaan metsään uppoutumisen menetelmän ohjaajien omaan mahtavaan “heimoon”.

 

9) Koet kauniita ja voimallisia luontopaikkoja Nuuksiossa ja myös tavallisten polkujen ulkopuolelta. Paikkoja, jonne voit viedä ihmisiä tulevaisuudessa tai mennä itse vain hiljentymään ja nauttimaan luonnosta.

 

10) Osallistujamäärä on maksimissaan 18. Saat asiantuntevaa ohjausta intiimissä ryhmässä ja sinulla on aikaa sekä tilaa kysyä että ihmetellä.

 

11) Viikko luonnossa on myös vitalisoiva, parantava ja ravitseva kokemus ihan jo tutkimustenkin mukaan.

 

+Metsä hyvinvoinnin lähteenä on tulevaisuuden suuri trendi ja voit olla mukana ensimmäisten joukossa!

 

www.talouselama.fi/uutiset/metsakylpy-trendi-nousee-kuin-jooga-30-vuotta-sitten-6551795

 

www.washingtonpost.com/news/to-your-health/wp/2016/05/17/forest-bathing-is-latest-fitness-trend-to-hit-u-s-where-yoga-was-30-years-ago/

Olisiko sinusta uudeksi ohjaajaksi?

Kenelle

Koulutus sopii tavallisille terveille ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita läsnäolosta, luonnosta, luontoyhteydestä ja menetelmästä, jolla voi tarjota niitä muille ihmisille ja saada lisätuloja. Aikaisempaa ohjaajakoulutusta ei tarvita. Kokeneet valmentajat, jooga-, mindfulness- ja meditaatio-ohjaajat saavat nyt palettiinsa uuden voimallisen ja kiinnostavan menetelmän. Menetelmän opittuaan eräoppaat taas voivat tarjota lisäpalveluita ja luoda uuden hyvinvointia metsästä tai harjoituksia metsässä -tuotekonseptin.

 

Koulutuksen hinta ja mitä siihen sisältyy

949€ (varausmaksu 200€, joka sisältyy hintaan)

https://metsaanuppoutuminen.fi/ohjaajakoulutus-hinta/

*kaverihinta, kun osallistut koulutukseen yhden tai useamman kaverin kanssa on 914€ / henkilö.

*Linkin kautta avautuvalla sivulla on myös muuta tärkeää kuvausta ohjaajakoulutuksen käytännöistä.

 

Koulutuksen rakenne ja teemat

Koulutus rakentuu ennakkoharjoittelusta ja lähipäivistä Nuuksiossa. Ennakkoharjoittelu on olennainen osa koulutusta. 

 

Tässä on esitelty lähipäivien fokukset ja teemat

Tarkoitus on vahvistaa, löytää voimavaroja sekä oivalluksia ja osaamista seuraavilla osa-alueilla. Nämä ovat osa-alueita ja teemoja, joihin keskitymme. Jotta metsään uppoutumisen menetelmän ohjaaminen onnistuu tulevaisuudessa itsenäisesti hyvin, niin olisi hyvä löytää näille alueille osaamista, kokemuksia ja oivalluksia.

 

I) OMAT VOIMAVARAT JA HYVINVOINTI
Ideana on, että nämä seitsemän päivää ovat vahva ja syvä matka läsnäoloon, luontoyhteyteen, vitaalisuuteen ja hyvinvointiin. Tarkoituksena on, että koulutuksen jälkeen voimme monilla tavoilla vieläkin paremmin ja meillä on hyvinvointia runsaudella. Muille jakaminen omasta runsaudesta tuntuu oikein inspiroivalta ja luonnollisesta.

II) MENETELMÄN OIVALLUKSET
Tarkoitus on, että jokaisella on syviä kokemuksia ja oivalluksia liittyen menetelmän eri vaiheisiin. Näiden kokemusten ja oivallusten pohjalta on helppo johdattaa muita kokemaan samaa. Kolme aluetta ovat
1) kehotietoisuus ja läsnäolo tässä ja nyt
2) luonnon aistiminen ja huomioiminen
3) rentoutuminen ja kaiken unohtaminen (dissolving / metsään uppoutumisen vaihe).
*Tämä on menetelmän sisäinen taso.

III) MENETELMÄN OSAAMINEN
Ideana on, että osaamme hyvin menetelmän eri vaiheet ja tehdä sen itsenäisesti. Tiedämme
täsmälleen mitä eri vaiheissa tapahtuu, mitä tehdään ja miksi tehdään.
*Tämä on menetelmän ulkoinen taso.

IV) OHJAAMISEN OSAAMINEN
Tarkoitus on, että muille ohjaaminen on luontevaa. Ideana on löytää myös inspiraatiota ja flow-kokemusta ohjatessa muille. Harjoittelemme paljon toisillemme ohjaamista. Oivallamme myös hyviä sanamuotoja, joilla ilmaista asioita muille. Annamme toisillemme myönteistä palautetta ja kehittämisideoita yms.

V) RAKENTEET JA SUUNNITTELU
Ymmärrämme rakenteita, joiden pohjalta voi vetää retkiä ja yksittäisiä metsään uppoutumisen tunteja esimerkiksi yritysten virkistysryhmille. Samoin saamme tuntumaa, jonka pohjalta voimme itse luoda aivan uudenlaisia kokonaisuuksia inspiraation tai asiakkaiden tarpeiden pohjalta.

VI) TIETO-OSAAMINEN
Tiedämme olennaisia asioita luonnon hyvinvointivaikutuksia.

VII) KOMMUNIKOINTI JA MYYNTI
Osaamme kertoa innostavasti menetelmän taustoista ja vaikutuksista. Löydämme ideoita, joilla saamme osaamista tarjottavaksi. Voit halutessasi myydä menetelmää itse keksimälläsi omalla nimellä. Puhumme verkostoitumisesta, yhteistyökumppaneiden etsimisestä ja niiden tärkeydestä.

 

KOULUTUSPÄIVIEN FOKUKSET

1-2 PÄIVÄT – MENETELMÄ (keskittyy teemoihin I-III)

3,5 PÄIVÄT – OHJAAMINEN (keskittyy teemoihin III-IV)

6-7 PÄIVÄT – RAKENNE JA KOMMUNIKAATIO (keskittyy teemoihin IV-VII)

EXTRA: 4. päivä, jolloin keskitymme ”kalliolle sulamiseen” ja intuitiovaellukseen ja Metsä ja meditaatio -kortteihin. Tämä päivä oli ennen välipäivä. Nyt tämä päivä on taukopäivä metsään uppoutumisen ohjaamisen opiskelusta, mutta opiskelemme muita metsäretkiä rikastuttavia aiheita.

Aloitamme pienimuotoisen ohjaamisen jo toisena päivänä. Viimeisenä päivänä on menetelmän ohjaamisen näyttökoe. Jos joku yksittäinen kohta ei mene läpi, niin sitten lähetetään videot osuudesta tai ne voi tulla uusimaan Helsinkiin.

Teemme myös muita kiinnostavia harjoituksia esimerkiksi istuma- ja seisomameditaatiota,
kävelymeditaatiota, chi kungia (kiinalainen voimistelu), mindfulness-harjoitteita ja rentoutumista kallioilla yms. Näillä harjoituksia tuetaan metsään uppoutumisen menetelmän oppimista, läsnäolon oivalluksia, juurtumista ja luontoyhteyden syventymistä eli teemoja I-III.

Päivien pituus on yleisesti 1000-1800. Neljännen päivän pituus on 1000-1400. Usein viimeinen päivä on ollut myös lyhyempi.

 

 

 

 

 

Juttuja menetelmästä 

Retkipaikan blogi

https://retkipaikka.fi/metsaan-uppoutumista-nuuksiossa-opettava-jarko-taivasmaa-luonnossa-aistimusten-runsaus-saa-meidat-spontaanisti-meditaatiotilaan/

Voi Hyvin lehti: Vierailulla – metsään uppoutuminen

http://www.taivastalo.fi/voihyvin-metsaanuppoutuminen.pdf

Hidasta elämää -sivustolla Jarko Taivasmaa metsäkirjoitus

https://hidastaelamaa.fi/2018/02/metsan-kaipuu-on-kaipuuta-yhteyteen/

Ylen uutiset (mukana myös video)

https://yle.fi/uutiset/3-10967946

 

Kouluttaja

Jarko Taivasmaa on menetelmän kehittäjä. Hän on chi kung – ja mindfulness-opettaja, valmentaja ja toimintaterapeutti amk. Hänellä on 15 vuoden kokemus chi kungin ja erilaisten läsnäoloharjoitusten ohjaamisesta ja opettamisesta.

Kokemuksia erilaisista Jarkon ohjaamista kursseista, luennoista ja retriiteistä vuosien varrelta. https://taivasmaa.com/kokemuksia/ Tämän sivun lopussa on ihmisten kokemuksia ohjaajakoulutuksista.

Lue lisää https://taivasmaa.com 

 

Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan koulutukseen 

Vastaamme mielellämme mahdollisiin kysymyksiin. Mikään kysymys ei ole liian pieni! Voimmeko olla muuten avuksi?

 jarko@taivasmaa.com / 044 040 1144 (Jarko) 

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

 

 

 

 

PS. Voit myös koota oman koulutusryhmän (vähintään 5-7 henkilöä). Kysy lisää tarkemmista yksityiskohdista.

 

 

Lisää metsään uppoutumisen menetelmästä

metsaanuppoutuminen.fi

 

Metsään uppoutumisesta kirja

 

Metsässä – uppoudu metsään, itseesi ja elämään

Otava 2019 Hidasta elämää -kirjasarja

Kirjan kolmesta osasta toinen käsittelee juuri metsään uppoutumisen menetelmää. Viimeisessä osassa löydät lisää uusia (ja vanhoja) tapoja kohdata luontoa. Mukana on esimerkiksi “kalliolle sulaminen”, elämään uppoutuminen ja kuinka muinaissuomalaisena kohtaisit metsää ja luontoa.

Näillä ja muilla eri kirjan sisällöillä voit vielä lisää rikastuttaa oman metsään uppoutumisen ryhmäsi luontokokemusta. Samoin Jarko Taivasmaan luomien Metsä ja meditaatio -korttien (Hidasta elämää 2018) avulla (45 kpl) löydät monta pientä inspiroivaa lisäharjoitusta ja sukellusta syvempään luontoyhteyteen.

 

 

YouTubessa audioita

Tässä on metsään uppoutumisesta YouTubessa kera Nuuksiokuvien.

Metsään uppoutumisen menetelmän taustoja (4:15) https://youtu.be/KcKXKGilNe4

Metsään uppoutumisen tavoite ja metsätila (4:05) https://youtu.be/P4wMzdZ9jMU

Metsään uppoutumisen kolme vaihetta (7:15) https://youtu.be/Y-p4wXCaSBM 

 

Kokemuksia ohjaajakoulutuksista

Aivan mahtava kurssi kaikin puolin. Eniten uppouduin uusiin ja erilaisiin maailmoihin inspiroivien ja avaavien keskusteluiden kautta. Joka kerta, kun ryhmämme kokoontui avautui minulle uusia ajatuksia elämästä, olemisesta ja läsnäolosta. Jarko kuunteli, haastoi ja avasi uusia näkökulmia käytännönläheisten esimerkkien ja kokemuksiensa kautta. Jarko oli mahtava opettaja. Niin tässä menetelmässä, kuin yleisesti meditaatiossa, läsnäolossa ja metsän hyödyissä.

Opetus oli käytännönläheistä, ja antoi selkeät työkalut tai oikeastaan työkalupakin, josta on helppoa koota oman näköinen kokonaisuus tulevaisuudessa.

Roosa Heinilä, opiskelija, 27v.

 

-hienoa oli se, että kurssi oli yksityiskohtainen, rohkaiseva ja kannustava
-hyvää oli, että kaikki harjoitukset näytettiin tarkasti monin esimerkein
-inspiroivaa ja hienoa oli Jarkon ammattitaitoinen opetustyöskentely, josta näkyi vuosien kokemus ja osaaminen
-inspiroivaa oli, että saatiin ihan kaikki ohjeet hinnoittelua myöten, jotta on täydet valmiudet ohjaamiseen

Jouko, yrittäjä, 59v. Helsinki

 

Oli hieno kokemus kulkea ympäri Nuuksiota eri paikoissa. Uppoutumisen kokeminen aina uudelleen ja uudelleen vei todella syvälle ideaan ja luontoon. Saimme itse kokea menetelmän vahvuuden. Opettaja Jarko olit todella innostava ja oivallinen esimerkki siitä mitä tarkoittaa nyt-hetkessä ja läsnäolossa oleminen sekä mindfulnessiin kuuluva aloittelijan mieli eli uteliaisuus yhdistettynä vankkaan ammattitaitoon. Erittäin hienoa ja innostavaa oli tutustua chi-kung:iin ja oivaltaa sen monipuolisen käytön mahdollisuudet. Oli hienoa kokea itse miten näiden kuuden tehopäivän vaikutukset jatkuivat vielä viikkoja kurssin jälkeen. Olen todella iloinen, että minut johdatettiin tälle kurssille. Olen aika paljon käynyt kaikenlaisia koulutuksia ja tämä kurssi oli ehdottomasti yksi parhaista.

Päivi Hotinen, yrittäjä, Turku

 

Löysin avaran metsän sisältäni, jonne on helpompi laskea muita ihmisiä =)  Sain avaruutta itseeni, hyväksyntää, syvempää yhteyttä luontoon ja kaikkeen ympärilläni. Sinussa Jarko on syvää viisautta ja läsnäoloa ja hilpeää huumoria. Kiitollinen ettet ohjannut turhan vakavasti. Hienoa, että varmistat, että kaikki varmasti sisäistävät  menetelmän. Pidin siitä, että menetelmän oppiminen oli jaettu 6 päivän ajalle. Lyhyempkin olisi varmasti riittänyt, mutta paljon hyvää olisi jäänyt kokematta. Kiitos humaanista ja elämänläheisestä lähestymistavasta ohjaukseen.

Jaana, vyöhyketerapeutti, 49v. Riihimäki

 

Koulutus oli voimallinen ja energisoiva viikko metsässä ja tarjosi syvällisiä oivalluksia läsnäolosta, luontoyhteydestä ja olemisesta. Opin huomioimaan luontoa ja itseäni luonnossa uusista, erilaisista näkökulmista. Metsään uppoutumisen menetelmän ja muiden harjoitusten kautta opin uuden tien ajatuksiin uppoutumisen tilasta rentouteen, läsnäoloon ja olemiseen. Sain ohjaustaitoja, joiden avulla voin mahdollistaa luontoyhteyden, läsnäolon ja rentouden kokemuksia myös muille ihmisille.

Jarkon ohjaustaidoissa näkyy ammatillisuus ja useiden vuosien kokemus ohjaamisesta ja opettamisesta. Jarkon syvällinen, mutta toisaalta eloisa, kepeä ja hersyvä olemus luo rentoa ja turvallista ilmapiiriä ja siten oivallisen maaperän läsnäoloharjoituksille ja -kokemuksille. Koulutuksen merkittävin anti itselleni oli se, että se auttoi syventämään kokemustani yhteydestä universumin kanssa (vrs. erillisyyden kokemus) ja antoi välineitä ja oivalluksia omien ”sisäisten nyrkkien” avaamiseksi.

Koulutuksen opit ovat jääneet elämään ja auttaneet minua myös tässä uudessa elämänvaiheessani, aloitettuani eräoppaan opinnot täällä pohjoisessa – kaukana kotijoukoista. Kokemus yhteydestä luonnon ja universumin kanssa saa oloni tuntumaan turvalliselta myös ollessani yksin täällä tuntureilla. 🙂 Lisäksi uudet oivallukset läsnäolosta auttavat elämään hetkessä, tässä ja nyt, ja löytämään ympäriltä runsaasti kaikkea hyvää ja kaunista.

Lämpimät kiitokset Jarko hienosta koulutuksesta!

Nainen, 32v. Helsinki

 

– Hieman kuin huomiointi-harjoitus, eli runsaasti antoisia ja elävöittäviä yksityiskohtia. Enemmän kuin tässä oikeastaan voi mainita.
– Kykysi ja tapasi luoda ryhmälle tila, joka on mutkaton, avoin, turvallinen, kunnioittava, sekä rento. Tila jossa on hyvä olla, oppia, ja jakaa.
– Fokus oleellisessa, jaetun substanssi, ja krumeluurien kuten opettajan auktoriteettiuden ja kaikkitietävän egon kiillotuksen poissa loistaminen. On toimiva asia jota jaat, ja palvelet sitä jakaessasi. That’s it. Se on arvostettavaa, arvokasta, ja inspiroivaa.
– Laaja materiaalipaketti ja yleinen tuki oppimiselle ja ohjaamiselle.

Mies 34v. Helsinki

 

Upea, rento, ammattimainen opettaja. Lämmin läsnäolo hyytävästä säästä huolimatta sekä mukava porukka. Qigong-harjoitukset yhdistettynä metsään uppoutumiskokemuksiin auttoivat stressin poistoon ällistyttävästi. Lisänä hienoja luontoyllätyksiä sammakoista käärmeisiin ja sinivuokkoihin.. Suomen kaunis, hiljainen luonto on ainutlaatuinen. Ehdottomasti kannattava investointi.

Nainen, toimitusjohtaja 59v. Vantaa

 

 

oikeudet muutoksiin pidätetään

Ota yhteyttä

Mikään kysymys ei ole liian pieni! Voimmeko olla avuksi muuten avuksi? Huomaa, että parhainten saat yhteyden ohjaajiin ympäri Suomen ottamalla heihin suoraan yhteyttä. Siirry ohjaajalistaan.
Helsinki
+358 44 040 1144
jarko@taivasmaa.com

Lähetä viesti